Депутатът от ДПС Делян Пеевски изрази притеснение  за бедстващите българи

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски изрази притеснение  за бедстващите българи
Коментари Харесай

Пеевски изрази притеснение за бедстващите българи в Израел

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски изрази притеснение  за бедстващите българи в Израел

“Отчитаме съвършената работа на държавното управление – вицепремиера Мария Габриел и транспортния министър Георги Гвоздейков и управлението на Народно събрание за сполучливо прибиране на наши сънародници от Израел. Но мощно загрижени от информацията за още бедстващи българи в зоната на военните дейности, съобщи той.

Пеевски изрази терзание и прикани да бъдат подхванати нужните действи за изпращане на трети полет, който да изтегля сънародниците ни.

“Той трява да прибере невредими българските жители, блокирани в Израел ”,к оментира още депутатът от Движение за права и свободи.

Сред тях са футболен национал Йоан Стоянов, за който държавното управление сподели, че не може да спомага. Блокирани в Израел са и 65 български жителя за които Параскева Пейчовска алармира през медиите.

“Настоявам българското посолство в Тел Авив и консулската работа към посолството за дейна връзка с нашите сънародници, с една единствена цел – сполучливото им завръщане в България ”, съобщи Пеевски.

Сутринта Алберта Алкалай от Центъра за еврейско-българско съдействие „ Алеф “ съобщи, че консулството ни не може да помогне на някои българи.

„ Има български жители, които нямат контакти с консулството. Българският футболист национал Йоан Стоянов би трябвало да се прибере, само че не може да го направи благодарение на консулството. Той не е нито екскурзиант, нито на лекуване там. Трябва да търси други способи да се прибере. Той е с двойно поданство “, съобщи Алкалай пред NOVA.

Затрудненото състояние на родния състезател го попречва и от присъединение към националния тим за идните мачове с Литва и Албания.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР